6 Aralık 2013

Loreal Göz Dudak Makyajı Temizleyici VS Loreal Kusursuz Makyaj Temizleyici Su

Selamlar ! Size öyle bir yazı hazırladım ki bence bir çok kişi çok beğenecek. Okumayıp geçenler eminim ki pişman olcakkk :) 
Başlığı daha ne kadar kısa atabilirim onuda denedim bulamadım cidden. Ama açıkça belirtmek istediğim Loreal makyaj temizleyicilerinin savaşıdır canlar. Çünküüü makyaj çıkarmak çok önemli, genç lekesiz bir cilt için temiz gözenekler için yüzümüzü her zaman temiz tutmamız çok önemli :) Peki nedir bu makyajı iyi çıkaran ve yüzü tahriş etmeden temizleyenler ?

Öncelikle göz dudak temizleyici yazısını sevgili Miss Poine blogundan okudum. Ve geçen İstanbul ziyaretimde Watsons'ta 10 liraya düştüğünü görünce içeri adımımı atar atmaz aldığım ilk şey bu oldu. Sonra dedim ki bende Loreal'i Loreal'le karşılaştırayım bakalım neler çıkacak karşıma.

Şimdi aşağıdaki fotoğrafları hep soldakini Göz Dudak Makyajı Temizleyici sağdakini ise Kusursuz Makyaj Temizleyici Su olarak göreceksiniz. 
- Kutuları
- İçerikleri
- Makyajım
- Uygulama şeklim
- Silindiğinde ki sonuçlar
- Yapıları hakkında bir sürü yorum bulacaksınız.

Haydi başlayalım !






Soldakinin içeriği bir türlü net çıkmasada ikisininde içleri gayet masum duruyor. Yapı olarak soldaki iki fazlı ve kullanmadan önce çok iyi karıştırılmalı yoksa sulardan biri azalır biri fazla kalırsa işlevini kaybetmeye başlar. Sağdaki ise bildiğimiz su gibi :)




Bu da benim silinecek olan göz makyajım :) Yüz makyajımı göstermiyorum çünkü ikisinde de tek ortak yan gözleri temizlemesi bu yüzden bunlar karşılaştırılmalı değil mi :) Zaten göreceğiniz fotoğraflarda çoktan yüzümü temizlemiştim. Her zaman göz temizliğimi sona bırakıyorum çünkü kullandığım geniş pamuklar cildimdeki makyaja da sürtüp gözüme bulaşmasın, bir mikrop olmasın diye. Neyse çok çene yaptım gelelim pamuklara.




Gördüğünüz gibi mavi olan solda. 
Hemen uygulama şeklime geçiyorum ki biriside çıkıp sen hart hart diye sildiysen gözünü tabi bu sonucu alırsın falan demesin :)))




Biraz ters olmuş ama neyse :) Uygulama şeklim biraz gözde bekletmek suretiyle aşağı doğru hareketlerle bastırmadan ve gözü çekiştirmeden. Aslında ilk önce sağda fotoğraftakini uyguladım sonra soldakini. Zaten solda bi gözüm makyajsız kalmış fark edenler vardır :)




Sonucu görmeden önce bir ipucu daha alın.. Sanırım her şeyyy çok açık :)




Aslında burada fotoğrafa tıklayın büyük hali açılsında sonuca öyle bakın bence.

Sağdaki fotoğraf hakkında;

- Bu kusursuz temizleyici diye iddia edip kapak resmi gibi pakete bastıkları şey tam bir atmaca yani :) 
Ayrıca makyajımda hiç bir şey waterproof değil. Hepsi ağlasam akacak şeyler :)
Elbetteeee aranızda ''yoo benim göz makyajımı harika çıkarıyor'' diyenler olabilir altını çiziyorum bu benim deneyimim ve benim yorumum yani sadece kendi fikrimi ifade ediyorum. Sizinkinin sonuçlarının farklı olması tabi ki muhtemel ama ben iki şişeninde yarısına geldim fikirlerim bu konuda artık sabit.

- Evet sağdaki temizleyicinin yapısı biraz sert ve bu yüzden de gözümü o mavi kalem çıkana kadar temizlemeye zorlayamıyorum. Artık sürtünmeden acıyor yoksa gözüm. 

-  Hele ki bu mavi kalemi temizleme konusunda inanılmaz başarısız buldum çünkü kalem çok yumuşak hamur gibi bişey yani bu derece şeyler beklemezdim temizlik sırasında.

- Gözümde pamuğu bekletmeme rağmen kirpik diplerine kadar gitmiyor ve oraları da temizlemiyor :/

- Makyajı parça parça yapıyor nokta nokta diyelim ya da. Hatta küçük bir nokta alt kirpiklerimin arasından gözüme kaçmak üzere.

(Göz bir kenara yüz temizliğinde çok başarılı fondöten pudra kapatıcı onca şey derken hiç birini affetmiyor, sanırım sert maddeler olmadığı için böyle kolayca temizliyor.)

Soldaki fotoğraf hakkında;

- İki fazlı olmasından belli olacağı gibi yapısı yağlı ama vıcık vıcık değil hafif yağlı ve bir süre sonra geçiyor gözüm öylece yağlı kalmıyor. 

- Yağlı yapısından dolayı çok yumuşak olduğu için kayarak makyajı rahatça söküyor. Ki bende kullanmadan önce gözümün yağlı kalması fikrinden hoşlanmazdım ama son vardığım kanı şudur ki gözdeki rimel gibi sertleşen maddelerin yağlı şeylerle temizlenmesi gerekiyormuş. 

- Bununla biraz makyaj kalsa bile hafif hafif silmeye devam ediyorum yağlı olduğu için acı vermiyor kuru pamuğu sürter gibi tahriş edici bir his uyandırmıyor.

- Kirpik diplerine kadar giriyor. Temizliyor.

- Ve bence sonuç kusursuz göz temizleyicisi lakabını hakediyor. 

Pamukta bile sonuç çok açık. Solda makyajı kaldırarak temizlediği sağda ise içine emerek silme sürtme taktiğiyle temizlemeye çalıştığı çok belli. Ama bizim istediğimiz hangisi tabi ki bizi yormadan söksün şu makyajı.. :)
Özellikle benim gibi makyajında eyeliner kalem gibi koyu şeyler kullananlara kesinlikle öneriyorum. Hatta şunu demeliyim ki bence ikisi ayrılmaz bir ikili olabilir :)

Umarım beğenmişsinizdir siz de lütfen fikir ve yorumlarınızı bana yazın :) Hoşçakalın.





8 yorum:

  1. Çok yararlı bir yazı oldu .:) Temizleyicim bittikten sonra acaba hangisini almalıyım diye düşünüyordum.Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindim yaralı olduğuna :) Umarım sizde çok beğenirsiniz

      Sil
  2. çok işime yaradı bu yazı çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Harika bir post hazırlamışsın :) Bende Bioderma'da aynı sonucu almıştım çift fazlı için düşüncelerimizin aynı olmasına sevindim canım :) Benden bahsettiğin için teşekkür ederim.. Kesinlikle makyaj temizleme arayışında olanların çok işine yarayacaktır, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim :) bahsetmezsem çalıntı gibi olacaktı :) seninde ellerine sağlık bu yazıyı yazmama vesile oldun :)

      Sil
  4. Her ikisini de kendi alanlarında severek kullanıyorum.Çift fazlı demirbaşımdır hatta :D
    Yıllardır kullanırım.
    Güzel yazı olmuş ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede demirbaş olmayı hakeder yani :) teşekkürler okuduğun ve yorumun için :)

      Sil

Bütün olumlu veya olumsuz yorumlarınız için teşekkür ederim. Her birini dikkate alacağıma emin olabilirsiniz. Özel sorularınız için behiye.aylin@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. Öpücükler :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...