22 Nisan 2014

Çabuk yağlanan ve Kabaran-Elektriklenen saçlara Çözümler

Selamlar :)
Bugün bana sıkça sorulan bir konu hakkında etraflıca, deneyip fayda sağladığım bilgileri size aktarmak istedim.
Kadınlar için saç önemli bir görsellik merkezi, hatta bir aksesuar olarak bile görülebilir. Bronz renkli bir takı, nasıl her kıyafete uymuyorsa, dümdüz saçta herhangi bir kıyafete uymayabilir mesela :)
Saçlarımız bu kadar değerliyken, onun çabucak yağlanması, yarım saat uğraşıp şekillendirdikten hemen sonra kabarması tabi can sıkıcı bir durum.

(Bu yazıda ki görseller google'dan rastgele alınmıştır.)

Öncelikle yağlı saçlara çözümlerden bahsetmek istiyorum.


Kimine göre saçı sık yıkamak, kimine göre de az yıkamak saçı yağlandırır. Hayır, bana göre doğru şampuanı kullanmamak saçın yağlanmasını hızlandırır. Şöyle ki; çekirdeği çikolatayı çok yersek, cilt tepki olarak sivilce çıkarıyorsa, bol paraben, parfümlü, alkollü şampuan kullanırsakta saç derimiz tepki gösterir ve birden, fazla yağ salgılamaya başlar.
Yani öncelik olarak içeriği en doğal olan şampuanlara yönelmeliyiz. Örneğin, bitkisel şampuanlar, tamamen organik olan şampuanlar vs.


Farkında değiliz, saçlarımızı salıp açmayı çok seviyoruz ama açınca da ellerimiz sürekli saçlarımıza gidiyor.Bir o yana bir bu yana savuruyoruz, düzeltmeye çalışıyoruz. Derken saçlarla çok fazla oynamak-ellemekte saçı hızla yağlandırıyor. Nasıl yüz nemlendiricimizi sürerken krem yüzümüzde çalışsın işe yarasın diye yüzümüze masaj yapıyorsak, saçlarla da oynayınca dibinde ki doğal yağ çalışıyor ve gün yüzüne çıkıyor :)


Saçlarımız duştan sonra iyi taransın diye krem ya da saç maskesi uyguluyoruz. Peki kremin şampuan uygulamaktan çok farklı yanları var biliyor muyuz? Evet, saç kremi, çoğunlukla saçınızı açmak ve beslemek için içinde yağda bulundurur. Bu yüzden kremi, saçın diplerine kesinlikle sürmemeliyiz. Bazı özel saç kremleri var, onların üzerinde diplere de uygulayınız vs. yazıyor, tabi onlar hariç.


Biz kadınlar olarak, her çabayı göstersekte saçlarımızın yağlanmasına kafayı çok bozmamalıyız :) Çünkü şöyle de bir gerçek var ki; saçlarımız regl dönemlerimizde ekstra ekstra yağ salgılıyor, bu gibi özel hormonal durumlara zaten engel olmamalıyız :) Bırakalım hormonlara karışmayalım bari :)


Sık yıkamayalımda yağlı saçla mı gezelim? Hayır, o halde kuru şampuan denemenizi kesinlikle öneririm :)



Yapabiliyorsanız, yastık kılıfınızı gün aşırı değiştirin, zaten temiz kokan bir kılıfta yatmak her zaman daha keyifli olmuştur :)





Gelelim kabaran ve elektriklenen saçlara çözümlere.

Saçların çoğunlukla bu hale gelmesinin sebebi, kuruması. Nasıl cildimizin belli bir neme ihtiyacı varsa, saçında öyle. 
Peki bu nemi korumak ya da kazandırmak için ne yapmalı ?

Saçlarınızı çok sıcak suda yıkamamalısınız. Normal vücut sıcaklığına yakın bir suda duş alıp en son kafanızı eğip direkt olarak diplerine çok değdirmeden soğuk su tutarsanız hem saçlarınız parlar hem de nem tutar.


Besleyici yağ kullanın. Hindistan cevizi, argan, badem, kayısı yağları bu dalda çok meşhur ve çok yararlı. Aynı zamanda uçucu yağları da günlük olarak şekillendirme öncesi ve sonrası kullanabilirsiniz. Yine bu yağları saç diplerinize uygulamamaya özen gösterin ve gereğinden fazla yağ kullanmayın, bu da saçınızı ağırlaştırır.



Duşta saç kremi kullanın. Saç kremi hem saçınızı yumuşatacak. Hem de duştan sonra tarama işleminizin süresini kısaltacaktır. Burada önemli bir nokta var ki, o da; kremi saçınızda en az 5 dakika bekletmenizdir. Bu durumda ben şöyle bir yöntem uyguluyorum; saçımı kremliyorum ve kıskaçlı bir toka ile çevirip enseme yakın şekilde tutturuyorum, o öyle beklerken peeling, yüz bakımı vs. yapıyorum, daha sonra arındırıyorum. Bu, kremin tüm faydalarının saçıma tam işlemesini sağlıyor.
Yalnız, kremi kullandıktan sonra saçınızdan tamamen arındırmaya da özen gösterin, yoksa tamamen arındırmamakta, saçınızı ağırlaştırır yapış yapış bir his verir.

Saçlarınızı kremlerken dişleri geniş aralıklı bir tarakla saçınızı tarayın. Bu işlemden sonra duştan çıktığınızda bazı zamanlar saçınızı taramaya bile gerek kalmayacaktır.


Günlük hayatta saçınızı kuruyken taramamaya özen gösterin. Saçlarınız sönmemiş, ağırlaşmamışsa taramanıza da gerek olmaz. Benimde gün içinde kendiliğinden pısan saçlarım var :) O zaman biraz kabarsın canlansın diye taradığım oluyor kuruyken, ama sonucundan da memnunum. Benim gibi taramak isterseniz, fotoğraftaki gibi tahta ve uçları hafifçe sivrilen bir tarak kullanın, tahta iletken bir madde değildir, artı ve eksi kutupları saçınızla buluşturup kabarmasına sebep olmaz yani :)


Saçlarınızı maşaladığınızda, buklelerinizi dağıtmak için parmaklarınızı kullanın, tarak kullanmanız bukleleri açar ancak kabarmasına da sebep olur.


Saçın kabarmasını önleyebilecek profesyonel şampuan, krem, spreylerden kullanın.
Örneğin John Frieda'nın ''frizz-ease'' serisini önerebilirim.



Şimdilik benden bu kadar, umarım sizin için faydalı olmuşumdur. Benden farklı bildiğiniz yararını gördüğünüz şeyleri yorum olarak atmayı unutmayın :)
Hoşçakalın :)

4 yorum:

  1. cok guzel bır yazı olmus canım ellerıne saglık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) begenmene sevindim :)

      Sil
  2. Canim gerçekten çok güzel anlatmışsın. Sürekli saçlarının kabarık olmasının nedenini daya iyi anlıyorum şimdi :)) bende beklerim bu arada sevgilerrr :)) kozmetikmeraklisi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim umarım artık saçların elektrklenmez :) Bloguna ışınlanıyorum o zaman :)

      Sil

Bütün olumlu veya olumsuz yorumlarınız için teşekkür ederim. Her birini dikkate alacağıma emin olabilirsiniz. Özel sorularınız için behiye.aylin@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. Öpücükler :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...