7 Nisan 2014

Real Techniques Expert Face Brush

Herkese pazartesiden merhaba :)
Umarım sendromsuz bir başlangıç olur herkes için.

Bugün, anlat anlat bitirilemeyen, bitirilemediği için almak için aklımdan çıkmayan Real Techniques markasının Expert Face fırçasından bahsedeceğim.

Bu markayı duymayan kalmadı diye düşünüyorum, yine de bahsetmek isterim, RT aslında youtube'ta ''pixiwoo'' olarak makyaj videosu yapan 2 kardeşten Samantha Chapman'ın ürettiği bir marka. Şanlarıyla ''pixiwoo kardeşler'' olarak anılan bu bayanlar youtube'a önce bir arkadaşlarından gelen ''makyajda şunu şunu nasıl yapıyorsun ?'' sorusuna kolaylık olsun diye video ile anlatmaları üzerine başlamışlar. Ardından makyajın çok beğenildiğini fark edip bu işi profesyonele döktüler ve şuan milyonlarca takipçileri var.
Başta RT fırçalar sadece Samantha Chapman adı ile anılıyordu kutuların arkasında sadece Sam'in fotoğrafı vardı. Ancak son çıkan serilerde artık kardeşinin hem fotoğrafını hem de adını fırçaların üstüne eklemiş :)
Yani Nic, Nicola Chapman :)

Artık fırçaya gelelim :)




Bahsettiğim gibi üstteki fotoğrafta önceden olmadığı gibi Sam ve Nic yazıyor :)

Peki bu fırça ne işe yarıyor; 
Fondöten
Bronzer
Pudra
Krem allık
Toz allık
Göz altı kapatıcısı uygulamada çok işe yarıyor. Zaten geriye ne kaldı :) Hepsini tek tek denedim ve hepsini de uygulamada inanılmaz memnun kaldım, elimde gücüm olsa bi 3-4 tane daha alırım birini allığa birini bronzera yaparım yani :)) 
Kısaca ben fondöten kullanmam diyenler için bile kaçınılmaz bir fırça :)



Fırçayı o kadarrrr çok istemiştim ki bazen durup şu Expert Face Brush yazısını okuyunca ''ahah şaka gibi bu fırça benim'' diyorum :))


Hemen bahsedelim, fırçanın kılları tamamen sentetik, pixiwoo kardeşler zaten hayvan testlerine karşılar.


Fırçanın çok akıllıca bir şekli var, gördüğünüz gibi tam daire değil tam bir elips. Bu yüzden burun kenarları, göz altları, göz kapağı, şakaklar, dudak burun arası için biçilmiş kaftan. Adı gibi cidden exper bir fırça.




Yalnız şöyle bir durum var ki fırça ne yaparsan yap her fotoğrafta kendinden dev çıkıyor, bu yüzden birde elimde fotoğrafladım, eliyle ilk kez tutup gören 'bu kısa, küçük bir şeymiş' diyor. Hatta bende bu minnacık şeyle yüzüme fondöten sür sür bitiremem falan sanmıştım, meğer fırça kendinden büyük işlere hazırmış.

Özellikle fondöten gibi tüm yüze uygulanan ve çok zaman alan şeylerde büyük pratiklik sağlıyor. 
İsterseniz dairesel hareketlerle, isterseniz tampon hareketlerle uygulama yapabilirsiniz. Ben sıkça tampon hareketlerle uyguluyorum öyle sonucundan daha memnunum.



Fırçanın kılları yumuşacık hiç bir batma yaşamıyorum.
Ancak göz altı kapatıcımı tampon hareketlerle uyguladığımda, oradaki derim çok çok ince olduğu için bir batma yapıyor diyebilirim.


Fırçanın fazla ürün emdiği yaygın bir kanı, ancak ben bunu uygulama şekline bağlıyorum.
Eğer fondöteni elinize sıkıp, fırçayla elinizden alırsanız ürünü yiyor, ancak fondöteni parça parça yüzünüze uygular, yüzünüzde o şekilde dağıtırsanız neredeyse hiç ürün yemediğini söyleyebilirim.

Ve de şimdiye dek çok yıkadım bu fırçayı, hiç kıl dökmedi ve temizlemesi kılları sık olmasına rağmen çok kolay. Ayrıca 1 geceden daha kısa bir sürede kuruyor.




Pixiwoo kardeşler birer makyöz olduğu için haliyle işin içinde, işin cilvelerini çok iyi biliyorlar, bu yüzden fırçanın poposunu :) böyle geniş yapmışlar, makyaj masanıza çekmecenizin üstüne her yere rahatlıkla bırakabilirsiniz yuvarlanıp düşmek yok :)

Bu ve bu markaya ait bütün fırçaları Migroslardan kolaylıkla bulabilirsiniz. Migrosta fiyatı 32 tl idi. Açıkçası bende migrostan aldım :)

Eğer sizde profesyonel, doğal, aslında şipşak yapılmış özenli bir makyajı hayal ediyorsanız bu fırçaya bir şans verin derim :)

Umarım yazıyı beğenmişsinizdir.
Hoşçakalın :)




7 yorum:

  1. Artik watsonslarda da gorulmeye baslandi, bende dun watsonstan aldim kendisini :-)

    YanıtlaSil
  2. Bende gratisten aldım ama bende fırça izi bırakıyor :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaca aldin birde hangi urunle kullaniyorsun merak ettim :)

      Sil
    2. 31.50ye aldım, garnier bb kremle uyguluyorum ve tampon hareketlerde bile fırça izi bırakıyor üstüne mecbur eklips süngerle geçiyorum :S ve ever boyu çok ufak ancak hızlı uygulamayı sağlıyor o yönden sevdim bende :)

      Sil
  3. Ben gecenlerde Stippling aldım Gratis'ten ve aşık oldum... Sırada bu var... Sabırsızlanıyorum..
    Fırça izi konusunda cok cok az miktarı yedirip üstüne bir daha az az miktarlar uygulayınca problem kalmıyor,en azından Stippling'te öyle :)
    Güle güle kullan tatlım :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güle güle kullan canım :) Bende blush brush için sabırsızlanıyorum bir gün alıcaammm :) bugün anladım ki çok ince fondöten ve benzeri şeylerde evet iz yapıyor ama bende üzerinden geçerek bu sorunu çözdüm haklısın yani :)

      Sil

Bütün olumlu veya olumsuz yorumlarınız için teşekkür ederim. Her birini dikkate alacağıma emin olabilirsiniz. Özel sorularınız için behiye.aylin@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. Öpücükler :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...