9 Ocak 2014

Makyaj - Cilt/Saç bakım - Günlük Hayattan 2013 Favorilerim


Selamlar :) Biliyorum bazılarınız diyebilir ki 'kızım ohoo herkes favorilerini yaptı bitirdi'. Bence böyle bir durum yok 1 ay sonrada anlatsam siz bileceksiniz ki ben bunları çok sevmişim size de öneririm..vs vs. Favori favoridir dedim, 10 gün geç yazsam bir şey değişmeyecek değil mi? 
Gelelim içeriğimize, biraz fazla fotoğraf var ancak yazılar kısa olacak ;)
(Uzun zamandır yazı yazmıyorum üzgünüm, çünkü bende insanım sadece yazı yazmak deyip geçsekte buna belli bir zaman harcıyoruz, cümleyi toparlamak, yayınlamadan önce tüm yazdıklarını baştan okumak vs. bazen dilim damağım kuruyo, sesli düşünürüm genelde de :) Neyse işte bu emeklerin karşısında özellikle tepki beklediğim yazılara yorum dahi gelmeyince azıcık yıldım ve uzaklaştım. Ama bir de final haftamdayım şuan her üniversitelinin olduğu gibi.. Yarın sınavım yokken yine sevdiğim yere dönmeli yazmalıyım dedim. Fotoğraflarım bile hazırdı zira :) Yine eski performansa dönüyorum umarım :)

Hadi size bir ipucu ;)



Bütün bir sene saçlarımdan sıkıldıkça yazın saçımdan ensem pişince tek vazgeçilmezim donut topuzdu ! Büyük boyu küçük boyu belki 4 tane eskitip yenisini almışımdır ;)


Bütün sene bu gratis torbalarını kullandım, pazarda, evde. Öğrenci evimde devamlı makyaj malzemelerim etrafa dağıldığından her akşam bunun içine tıktım her şeyi ve maşallah sapasağlam :)



Nt kırtasiyeden bu kitap ayraçlarına aşık oldum ! Siyah kısımları mıknatıslı, çok kulanışlı ve şık :) Bütün yıl çok kitap okudum elbette siz de okuyun ve bu ayraçlara kasa yakınlarından göz atın :)



Pucca ilk çıktığından beri bütün kitaplarına hastayım. Bu sene bu kitap çıktı çıkalı tekrar tekrar okumak istiyorum :)


Bu temizleyiciden çok memnun kaldım, cilt nem dengemi bozmadı, sivilcelerime iyi geldi.. Vee bu 3. paket canlar :)


Ben hep rexona kullanırdım ama ucuz indirimli rexona bulamaz oldum, alt tarafı bir deodoranta da 8 lira vermek bana fazla anlamsız geliyo açıkçası, asla değmez ! Yani... Sonra bu Fa markalı olanı 3buçuk liraya buldum, en az Rexona kadar kaliteli ve daha da etkili bence, vücudunuz ısındıkça her kol hareketinizde parfümlü kokusu buram buram geliyo, garanti ediyorum :) Beğendiğiniz kokuyu seçin ve deneyin bence :) Ben bu ikiliyi sevdim ve bütün yıl toplamda 6 şişe bitmiştir.


Rossman'dan bu asetonu sevdim doğrusu, koyu ojelerde de çok etkili ve elde hoş bir koku bırakıyor. Kapağında bant ne alaka derseniz, Çanakkale'ye gelirken bu yedek paketim olduğundan yolda açılmasın diye bunu yapmıştım :) Yalnız ağız kısmında böyle iğneyle falan açılan bir deliği yok, ağzı tamamen açık, sürahi gibi boşalabilir bol dikkat :)


Ve tabi Bioderma Sensibio H2O. Bütün yıl anca 2 şişe bitirdim, göz makyajında sevmedim evet ama yüz temizleyici olarak içeriği çok masum olduğundan biraz vazgeçilmez üzgünüm :)


Diğer temizleyicim köpük ve Avon'dan. Bu ay indirimde 8 küsür lira sanırım. Tam 2 paket daha sipariş verdim siz düşünün, bazen bioderma falan yalan, gidip lavaboya yüzümü köpüklüyorum masaj yapıyorum, hele ki duşta çok keyifli oluyo ciddennn :))


Diğer temizleyicim Aralık ayı keşfim, Kasımda olabilir emin değiliimm :)) Ama bir paket bitirdim A101 indiriminden 2 paket daha aldım ! Şuan en iyi göz temizleyicim, gözümü 1 kez olsun yakmadı.


Yine Rossmann'dan bir ürün, saç spreyi.. Parlaklık verdiğini vaad ediyor. Düşünün ki ilk kullandığım gün arkadaşlarım sen saçlarına naptın hep böyle yap dedi, ablam saçların ne güzel ne kullanıyosun yine sen dedi, sonra neden bana da aldırmıyosun yaa dedi, son Rossmann ziyaretimizde bana sormadan raftan buldu aldı :)


Şöyle su gibi pudralı saf her yere uyacak bi parfüm aradım, taaa biga collezion'da bunu bulup vuruldum ve benim oldu :) 3 aydır vazgeçilmezim.


Sivilcelere etkisiz ama kapatıcı olarak düşükten ortaya kapatıcı bir roll-on ben cidden başarılı buldum, sivilcelere etkili olmayanından daha yoğun.


Bu da Rossmann'dan diğer favori kapatıcım. Markası Rival De Loop. 3 tane yedekledim !! :) 
Yazısı blogumda var ;)


Bunlarda bütün yıl çantamdan eksik olmadı, koyusu, doğalı, kalıcısı :)
En üstten aşağı; Watsons, Oriflame, Rimmel London, Blistex.


Soldaki Oriflame Drop ruj yani damla şeklinde. Resmen yapısına aşığım rengine de ! Sağda ki ise Kate Moss serisinin bordomsu bir ruju, rengini cidden kelimelerle tarif edemiyorum, ama oldukkkça mat biraz dudak kurutuyor ancak kokusu çok orjinal.


Yukarıdan aşağı favori rujlarımın rengi :)


Cildim yağlıyken ise bu nemlendirici BB krem vazgeçilmezim. Evet yağlıyken çünkü bu BB krem benim yüzümü biraz kurutuyor.. Yalnız yüz kızarıklıklarını kapamada yüzü makyajsız gibi kusursuz göstermede bir numara :)


Ve yüzüm kuruyken favorim :) Kapatıcılığı bence çok iyi. Ve nemlendiriyor ya da parlama yapabiliyor yani :)


Bu da yüzüm yazın terleyip yağlanınca favorim, çünkü köpük ve tamamen mat, sanki pudralanmış gibi duruyor kullandığımda.


Cilt demişken, son kozmela.com indiriminden bunu da almıştım :) Kullandığım her gün hayran oluyorum, abartısız vay be dedirtti. Ayrıca bir yazı hazırlamak, yazmak istiyorum. Ve tabi biraz daha kullanmak deneyimlemek istiyorum.


Ve çok çok çok favorim rimelim :) Hiç ağırlık yapmıyor ve kirpiklerimi uçuruyor, yalnız tek tek incecik ayırdığını söyleyemem :)


Bir diğer favorim ve 2. paketim :) Tek tek tane tane kirpikleri ayırıyor ancak biraz ağır hissettirebiliyor kirpikleri çünkü çok kremsi :)


Bu sene eylül doğum günümde hediye gelen ilk paletim, her seferinde Allahım iyi ki bu palet benim iyi kiii diyorum :) Yazısı blogta vaaarr bütün görselleriylee :))


Bu da 2. doğum günü hediyemdi, bilmiyorum, çok fazla seviyorum ya :) Tüm paletlerim bu zatenn :) Bunun da yazısı var ;)


Çok ucuza bulup, mutlulukla ulaştığım bronzlaştırıcı pudram ve kontür pudram :) Kocaman ömürlük hemde ! :) Yazısı blogtaaa ;)


Hayatımda tek dibini gördüğüm allık :) Yok gibi duran allıkları günlük çok seviyorum çünkü :)


Bu da 75 numaralı allık, kontür içinde kullanılabilir ancak içinde ışıltılar var, yüzümün cansız soluk olduğu günler favorim :)


Essence kaş kitinide ucuz fiyatlı olduğu ve başarılı olduğu için seviyorum :) Soldaki koyu kısmı ablamda :) Severek ailecek kullanıyoruz :))


Bu da Avondan meşhur far, ben fırçayla değilde yanında ki kıytırık süngerle yararını gördüm.
Evet az pigmentli farlar için karıştırma işlemi dışında o sünger aparatı kullanın canlar acayip fark ediyor :)


Bir diğeri bu dipliner, evet tanındık bir marka değil, ama Çanakkale'de çok kozmetikçide bulunuyor, İstanbul'da hiç araştırmadım ancak, 1 seneyi geçik kullanıyorum.
Bu bambaşka bir şey. Direkt su bazlı soyulan oje gibi düşünün. O yüzden sürünce çok hızlı donuyor ve kazara elinizi sürtseniz bile imkansız kalem gibi dağılmıyor. 
Diğer eyelinerlar kurşun kalemse bu tükenmez kalem. Kurşun kalem yazısını elinizle dağıtabilirsiniz ama kağıtta kurumuş bir tükenmez kalem hiç bir şekilde dağılmaz ya işte aynen öyle. Hayranımm :) Üstelik ben aldığımda 3,5-5 lira idi. Şimdi kıymetini anlamışlar resmen 8,5-9 arasına çekmişler fiyatları yuhladım...


Kaş kalemim elbette NYC ve yazısı blogumda mevcut :)


Pudram ? Şaftı kaymış bir Rimmel London Stay Matte evet :))


3. paket son indirimde stoklandı, daha açıklamaya gerek var mı? :)


1 yıl hep bu diş macununu kullandım, mükemmel değil ama fena da değil. Diğer beyaz diş macunlarının nanesiz ilacımsı tadından kusma anına kadar geliyorum fena olup fırçalamayı bırakıyorum, bu yüzden henüz mükemmel macunu bulamadım diyebilirim.


Pudra fırçam artık emektar oldu, 5 yılın sonunda kıl dökmeye başladı ama her zaman süperdi aslında hala öyle. Sapı o hale nasıl geldi hiç bilmiyorum, yanmış erimiş gibi :) Ama Flormar Pudra fırçası işte :) En sert pudralarda bile acımıyor çok başarılı :)


Allık ve kontür fırçam ise Avon'dan hiç kıl dökme yapmadı, yumuşacık. Zor allıkları bile iyi alıyor. Gerçi boşuna konuşuyorum sanırım Avon artık fırçalarını değiştirdi :) Yine de ucuz bulursanız değerlendirin :)


Ve tabi ki son yazdıklarımdan Real Techniques göz fırçalarım :) Henüz 1 kez yıkadım, herkes aynı şeyi söylüyor.. Hiç kıl dökmüyor. En sevdiğim fırçası Base Shadow olan canlar :)

İşte benim favorilerimde böyle, arasından sizinde favoriniz olan var mı ? 
Önereceğiniz ürünler var mı ? Diş macunu gibi meselaaa :)
Teşekkür ederim bekliyorum yorumlarınızııı :) Kendinize iyi bakın :)

4 yorum:

  1. Merhaba :)
    Ben garnier bb kremden pek memnun kalmadım, yüzümü temizleyip kullandıgım halde, cilt sorunlarımı ve çenemdeki minik yağ torbalarını daha da belli ediyo gibi..
    Diş macunu olarak Sensodyne iso active köpüren diş macununu kullanıyorum, çok pratik, tavsiye ederim..
    Balm Joviye de yılbaşı indiriminde kavuştum, kesinlikle benim de favorim, gerçi tek paletim ama yoktur başka onun gibi :) <3
    sevgiler..

    gizemin-saksisi.blogspot.com

    Bu arada bi çekilişim var, katılırsan çok sevinirimm :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) evet bu garnier bb cok arada kalmis bi urun olmus. Ya cok begeniliyo ya da hiç. Ciltten cilde degisiyo demekki. Dis macununuda denemek istiyorum o zmn :) balm joviye gelince en mükemmel paleti almissin digerlerini asla aratmaz gule gule kullan :) geliyorum bloguna :)

      Sil
  2. Çanakkale de mi oturuyorsunuz ?

    YanıtlaSil

Bütün olumlu veya olumsuz yorumlarınız için teşekkür ederim. Her birini dikkate alacağıma emin olabilirsiniz. Özel sorularınız için behiye.aylin@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. Öpücükler :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...