4 Ocak 2014

Doğru Teknikle Mükemmel Kirpiklere Ulaşma Yöntemleri

Merhabalar. Bugün de bir yazımla karşınızdayım bu sefer farklı bir konu işliyorum.
Son zamanlarda özellikle youtube videolarını izlemeyle başlayan serüvenimde bayanların rimel sürme şekillerine çok dikkat eder oldum.
Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler ama rimel sürmenin de doğru bir düzende tekniği olduğunu düşünüyorum. 
Örneğin, Maybelline rimellerinin hem çok fazla çeşidi var hem de çok meşhur biliyorsunuz, şimdiye dek ben bu rimelden fayda görmedim diyeni duymadım o markada, ama şu var ki benim kirpiklerimi mükemmel kıvırdı diyen birisine inanarak rimeli alan kişi yanlış teknikle sürünce 'ya resmen yalan yorum yapmış' ifadesi ile kirpiklerinin onun ki kadar kıvrılmadığını düşünebilir.
Aslında tabi ki bakımlı ciltte makyajın iyi durması gibi kirpik boylarına göre rimelin duruşu da değişiklik göstermektedir. 
Burada anlatacaklarım kirpiğinizin boyundan ya da gürlüğünden tamamen bir yana, bir rimelden en iyi performansı alacağınız yöntemler hakkında. 




Bu işe ilk olarak rimeli özenli kullanmakla başlamalıyız. 
- Rimeli açar açmaz direkt çekip çıkarmamalıyız.
- Fırçayı hızlıca aşağı yukarı hareket ettirmeden bir kaç hamlede çıkarıp tek hamlede yerine sokmalıyız. Yani fırçaya daha çok ürün almak için batır çıkar yöntemi uygulamamalıyız.
- Aldığımız fırçanın açısını, kıllarının uzunluk kısalığını baz alarak uygulama yapmalıyız.


Fotoğraflarda sırasıyla göreceğiniz gibi rimelin çabuk kurumasını önlemek ve fırçaya da bol ürün alabilmek için aparatı hiç aşağı indirmeden devamlı yukarı çekerek bu şekilde sağa sola eğimle çıkarmalıyız.



Son olarak Loreal'in bu rimelinde de olduğu gibi ucunda kalan kremsi rimel kalıntısını, haznenin ucundaki iç duvara sürterek çıkarmalıyız.


Ardından gelelim uygulamaya. 


En sık yapılan yanlışla başlamak istiyorum.
- Bir çoğumuz sağlak yani sağ elini daha rahat kullanıyor. Ama sol eline geldiğinde rimeli uygulayamayacağını düşünüyor. Halbuki bunu yapmak elma soyarken elmayı doğru açıyla tutup parmaklarınızı da kesmemeyi başarmak kadar kolay.
Aynı şey tam tersi solaklar içinde geçerli elbette.
Fotoğrafta gördüğünüz gibi sağ gözden sonra sol göze direkt böyle geçmek tamamen bir hata.
- Öncelikle bu şekilde biraz aceleniz varsa özellikle, aparatın orta kısmını burnunuza değdirmeniz çok muhtemel.
- Bunu yaparken sağ elinizle sağ gözünüzün görüş açısını da darlaştırmış oluyorsunuz, bu sebeple rimeli göz kapağına bulaştırma, fırçayı yanlışlıkla kirpik diplerine batırma ihtimaliniz de yüksek.
- Fotoğrafta gördüğünüz gibi fırçanın bir açısı yok ama kıllarının uzunlukları farklı. En uzun kıllar kirpiğinizin şakaklara en yakın kısmı içindir, çünkü takma kirpiklerde de gördüğümüz gibi ideal kirpik şekli kelebek kanadı gibi uçlara doğru daha da uzayan tarzda olandır. (Tabi ki çok fazla istisnası var.)



Örnek olarak Oriflame kirpikleri koymak istedim. Gördüğünüz gibi gözde en uzak köşelerde kalanlar daha uzun. 

Bu rimelde de fırçanın yapılış amacı bu şekilken, aparatı tutup sağ elle fotoğraftaki gibi sağdan sürmek çok ters bir durum olacaktır.




Gelelim işin doğru şekliyle nereden başlayacağımıza. 
Özellikle son makyaj trendlerinde far kullanımı oldukça arttı. Naked ve The Balm paletlerinin böyle kaliteli farlarında bile toz toz olup göz altına serpilme sorunu var. Bu durumda haliyle kirpiklerimizin üstüne de far dökülüyor. Ve biz aynaya bakıp, gözlerimizi kapatıp kirpiklerin rimelli halini tek tek kontrol etmediğimiz için üst kirpiklerde kalan ve rimellenmeyen far bulaşmış kirpikleri fark etmemiz çok zor.
Bunu ilk bana uzun boylu bir arkadaşım söylemişti :) E haliyle bir de beni üstten görünce bir dahakine kirpiklerinin üstüne de rimel sür diye uyarmıştı.
O zamandan bu zamana hiç atlamam.
Aynı zamanda bu yöntem kirpiklerin daha dolgun görünmesinde çok etkili.
Bir de gördüğünüz gibi bunu yaparken aparatın alt minik fırçalarını kullanıyorum, bu şekilde daha kontrollü kullanıp bulaştırmamış oluyorum. 



Bir diğer çok önemli ayrıntı, aynanın ya da sizin duruş şekliniz.
- Eğer aynanız fotoğraftaki gibi hareketliyse, buna yakın bir eğime getirip, başınızı düz tutup kirpiklerinizi aynada alttan görmelisiniz. Refleks olarak aynaya düz bakmaya çalışmak için kafanızı eğmemeye özen gösterin :)

- Yine önemli ayrıntılardan biri olarak; istisnai durumlar dışında rimeli her zaman aşağıdan yukarı dümdüz uygulayın. Yani aşağıdan alıp yukarı sağa ya da yukarı sola bir ivmeyle sürmeyin. Bu yöntemin istisanai durumları genelde şöyledir; gözlük kullanan insanlar kirpikleri gözlük camına sürttüğü için kirpiklerini şakaklarına doğru yatırmayı tercih eder ve bu söylediğim yöntemi uygular. Veya bu yöntemi, daha dramatik bakışlar elde etmek isteyenler uygular. Daha eyeliner etkili gibi olduğundan bu sonuç tabi ki isteyerekte tercih edilebilir.

- Bir diğer uygulama ayrıntısı olarak aparatı kullanırken kirpiklerinizin üzerinde zik zak çizin, sağa sola minicik hareketlerle kirpiklerinizi ayırmaya çalışırcasına hareket ettirin.


Peki aynanız duvarda sabitse?
- O zaman da siz başınızı arkaya eğmelisiniz. Yani önemli olan kirpiklerinizi alttan görmeniz. 
Bu hem göz kapağına bulaşmaları engeller hem de yapışan, çok bulaşan ya da az bulaşan kirpiklerinizi tek tek görmenizi sağlar. Böylece tek tek ayrılmış kirpikleri çok rahat elde edersiniz. 
Bu esnada alttan bakınca solda rimel uygulanmış kirpiklerimin ne kadar ayrık ve uzun göründüğünü görebilirsiniz.



Sırada alt kirpikler var tabi ki.
Bu sefer aynanız hareketliyse isterseniz onu daha yukarıda gösterdiğimin tam tersine aşağı eğimli hale getirip, başınızı düz tutup uygulayabilirsiniz.
Ya da gördüğünüz gibi kendiniz başınızı eğebilirsiniz.
Bu yöntemde zaten minik ve çoğunlukla dibe çok yakın olan kirpiklerinize uygulama yaparken alt göz kapağına bulaşmaları da büyük ölçüde engellersiniz.



Yine bir püf nokta olarak; bu tarz ucu olan rimelleri üst kirpiğinize uygularken zik zak hareketlere artı olarak ok yönünde aparatı çevirin. Bu hem kirpiklerinizi uzatır hem de daha çok rimele bulayıp kirpiklerinizi dolgunlaştırmanızı sağlar.
Alt kirpiklere biraz zor ama yapabilirseniz okun tam tersi yönünde çevirerek uygulama yapın.
Bu uygulamanın yapılması için üretilmiş pilli döner fırçalı rimellerde piyasada mevcut. Şuan varlığından emin olduğum tek marka Flormar örneğin.



Eğer böyle açılı bir fırçanız varsa ki bende Maybelline marka aynen böyle bir fırça var. O zaman aynı resimde gördüğünüz şekilde rimeli uygulamalısınız. Tam tersi aparatı çevirip alt kirpiğinize de iç açısından rimel sürmeye çalışırsanız çok fazla bulaşmaya sebep olabilirsiniz. 


İşte benim bildiklerim size anlatabildiklerim ve gösterebildiklerim bu kadar :) Umarım faydasını görürsünüz. 
Bunca anlatımdan sonra yazıyı beğenip beğenmediğiniz, yararlı bulup bulmadığınız konusunda da görüşlerinizi almak istiyorum, lütfen yorumlarınızı esirgemeyin benden :)

Kocaman öpüyorum, sevgiyle mutlu ve hoşçakalın :)

13 yorum:

  1. Yararli bir yazi olmus elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Harika bir bilgi bence tatlım !
    Deneyeceğim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) kesinlikle denemelisin

      Sil
  3. sol elimi kullanmaya alışmalıyım yani :( çok zor geliyor bana ama deneyeceğim teşekkür ederim çok faydalı bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Tabiki bunlar kesin yargılar değil, sadece doğru teknik için öneri diyelim :) ben sağ elimle sağ gözüme sürdüğümde yinede sonuçtan memnunum diyosan bunları göz önüne almayabilirsn :)

      Sil
    2. cvp biraz karmaşık olmuş hatta yanlış olmuş ama anladınız siz onu :D

      Sil
  4. Sağa sürünce harika görünen kirpiklerim sola sağ elle uygulayınca kötü görünüyorlardı demek nedeni sağ sol el farkıymış :)) sol ile deneyeceğim ayrıca anlattığın teknikler çok faydalı. Güzel görünen kirpikler bekleyin beni :))

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkür ederimmmm :)) yararlı olmasına çok sevindim, en güzel kirpikler senin olsun :)

    YanıtlaSil
  6. Sol el konusunda çok haklısın canım daha bu sabah rimel sürerken aynı şeyi düşündüm, aksi halde sağ ve sol göz bambaşka bir görünüm alıyor. Diğerleri ise bulaştırmayayım diye şekilden şekilde girerken uyguladığım yöntemler :') güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepimiz makyaj yaparken bir sanatçıyız işte aslında :)) teşekkür ederim beğenmene çok mutlu oldum

      Sil
  7. tümünü dikkatle okudum, paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Bütün olumlu veya olumsuz yorumlarınız için teşekkür ederim. Her birini dikkate alacağıma emin olabilirsiniz. Özel sorularınız için behiye.aylin@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. Öpücükler :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...