16 Şubat 2014

Loreal Studio Secrets Professional Smoothing Resurfacing Primer / Loreal Gözenek Kapatıcı Baz

Merhabalar :)
Sanırım ilk kez bu kadar uzun bir başlık atmak zorunda kaldım, çünkü ürünü internette araştırmak isteyenler bu adıyla araştırırlarsa rahat bulabilsinler istedim. Asıl amacıyla adlandıracak olursak ''pürüzsüzleştirici, gözenek kapatıcı makyaj bazı'' diyebiliriz.





Günümüzün koşullarında, şehir havası dediğimiz bir olgu oluştu artık. Bu, en sağlıklı saçı bile dışarı çıktığında havaya salınan kötü gazlardan ötürü söndüren, yağlandıran bir atmosfer.
Haliyle bundan cildimizde inanılmaz derecede etkileniyor ve zamana çabuk yeniliyor. Makyaj konusunda ise bu tip cilt sorunları bir an da göze kocaman gözüküyor. Aslında küçümsenmeyecek bir şey yok. Sorun, gözenekli görünüm ise bu gerçekten gözden kaçmıyor. ''Bebek poposu'' gibi diye tarif edip mükemmel diye adlandırdığımız pürüzsüzlüğe hepimiz sahip olmak istiyoruz öyle değil mi ? :))

İşte kozmetikçiler bu açığı bulmuşlar ve laboratuvarlarında klinik testlerle, sürülebilen diye tabir edebileceğim bir silikon oluşturmuşlar.

Bu dalda Loreal'in dışında bir çok örnek var. Örneğin; Maybelline, Benefit, Clinique.





Loreal'in bize sunduğu bu harika ürünün köpük-krem arası görüntüsü ise bu şekilde. Pembe ancak cilde yayıldığında hiç bir pembelik bulundurmuyor.

Peki nedir bu sürülebilen silikon dersek.
Şöyle ki nasıl tırnak kusurlarını kapamak için oje altına bir baz uygulanıyorsa, makyaj kusurlarını kapatmak için artık yeni bir teknoloji gelişti, bu teknolojide sürülebilen silikon geçici bir süreliğine yüz kusurlarını dolduruyor ve pürüzsüzleştirme görevi görüyor.

En göze batan sorun olan gözeneklerde ise harika denilebilecek sonuçlar çıkarıyor. Çünkü sürdüğünüz bu ürün gözeneklere girip onları görünmez yapıyor.
Aynı zamanda yüzünüzü kalıcı bir makyaja da hazırlıyor.





Yapısından bahsedecek olursam herkes köpük diye bahsediyor ama bence tam anlamıyla köpük denemez, köpük fondöten kullanmış biri olarak bunun köpük forma sadece yakın olduğunu söyleyebilirim.
Parmağıma alırken çok pürüzsüz, kremsi ve köpük arasında bir his veriyor.


Yüzünüze uyguladığınızda ise oldukça kadifemsi bir bitişi var. Ürünün matlaştırma gibi bir vaadi yok, zaten bende yağlı t bölgemde bu konuda bir etkisini görmedim hala matlaştırmak için pudra ihtiyacı hissediyorum :)

Bazı bloglarda 'çok küçük, çok yoğun' gibi şikayetler duydum. Bunu kendi açımdan düşününce, 'evet ürün küçük ama bir farda küçük arkadaşlar farı da tüm yüzümüze sürmüyoruz ama Mac'ten ufacıcık farın tanesine 40 lira veriyoruz, gerçi ben vermiyorum veriyorlar diyelim.
Yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, bütün yüzünüz gözenekli ve bunu bütün yüzünüze her gün sürecekseniz zaten önce siz bir cildiyeye gidin derim buna ihtiyacınız yok. En nihayetinde gözenek t bölgesinde yer yer oluşan bir olgu. Bunları kapamak içinde parmak parmak ürün almak gerekmiyor elinize, çünkü o kadar yumuşak, yoğun bir yapısı var ki ne kadar az alırsanız parmağınıza, o kadar kolay dağılıyor diyebilirim. Böylece yoğun diye şikayet etmeninde anlamı kalmaz :)



İçeriğini bu şekilde görebilirsiniz.


Bu üründen memnun kalmayanlar arasında yağlı/karma ciltler bulunuyormuş daha çok. Daha doğrusu internet dünyası bu konuda çok karmaşık, kimisi yağlı cildi matlaştırıyor diyor, kimisi yağlı cilde olmuyor diyor.

Benim bu ürünü kullandığım t bölgem yağlı fakat ben gerçekten memnun kaldım kendi adıma bunu söyleyebilirim kesinlikle.

Fikir olarak eminim arada derede kalanlarınız olacaktır, kısaca şunu diyeyim; ürün 22 ml'lik Benefit Porefessional'ın 4te 1'i fiyatına ve onunla aynı işi görüyor üstelik ondan fiyatlarıyla orantılı gramajda değil sadece 7 ml az.
Bir de bunu indirimde bulursanız, bahsettiğim gibi uygularsanız yüksek ihtimal kaybedeceğiniz hiç bir şey olmaz, elinizde gözle görülür derecede pürüzsüzleşmiş gözeneklerinizin olduğu fotoğraflarınız kalır :)
Yani iş el maharetinize kaldı, bence gerisi dert edilecek bir şey değil.

Deneyenlerinizden memnun kalan veya kalmayanlarınız var mı aramızda peki ? :)
Bu yazıdan sonra almayı düşünen var mı ? :)

Umarım sevmişsinizdir yazımı, umarım alırsanız da çok memnun kalırsınız :)
Herkese müthiş bir pazar günü dilerim öyleyse, hoşçakalın.

4 yorum:

  1. Merhabalar :) Bende bu ürünü yeni kullanmaya başladım .Ama ilk aldığımda hafif pütürümsü yapı kendimi tuhaf hissettiriyor ve senide dediğin gibi bebek cildi gidi yapıyor valla .Bende severek kullanıyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim :) Güle güle kullan :)

      Sil
  2. Benim de uzun zamandır aradığım bir üründü ancak özellikle indirim zamanları bulmakta zorlanınca pes etmiştim. Sevgililer günü indirimde kardeşim bulmuş sağolsun :) Birkaç kez kullanma şansım oldu; belki yorum yapmak için çok erken ama memnun kaldım şimdilik :) Bir süre daha fikir edindikten sonra yazısını hazırlamak farz oldu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşler birtane işte :) bunuda bana ablam aldı. Kendini yorum yazacak ölçüde bulunca kesinlikle yaz yoksa benimde bahsettiğim gibi herkesin yorumu farklı yani eminim senden de bir şeyler öğrenenler olacaktır. :)

      Sil

Bütün olumlu veya olumsuz yorumlarınız için teşekkür ederim. Her birini dikkate alacağıma emin olabilirsiniz. Özel sorularınız için behiye.aylin@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. Öpücükler :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...