12 Aralık 2013

Yılbaşı Makyajı (Çok Fotoğraflı)

Nazar duası
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْنا""
وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُ

Selamlar :) Evet bir yılbaşı makyajına başlarken nazar duası nerden çıktı bu ne biçim kendini beğenmişlik falan diyebilirsiniz. Eğer demiyorsanız lütfen diğer paragrafa geçin. Derseniz de istediğinizi deyin bana fark etmez :) Çünkü bu yazıya bunu koymamı isteyen bir taneciğim annem. O istedimi bende akan sular durur. Hayatımda bir kere kahve falı baktırdım onda da çok iyi baktı kadın ve bir daha kahve falı falan baktırmamamı, yıldızı düşük bir insan olduğumu söyledi. Evet doğru bir keresinde akrabalardan gözü çok değen birisi yüzünden geçici bir süre yanağımda dev gibi bir ben çıkmıştı. Dışarı ne zaman süslü dikkat çekici bişey giyip çıksam (atıyorum kırmızı bir kazak) eve ağırlaşmış bir halde dönerim yüzümü 3 kere yıkamadan kendime gelemem. Bende böyle bir insanım işte.
Şimdi burada bunca fotoğrafımı paylaşırken başında Allah'ın inancıyla başlıyım dedim sadece :)

Bol çeneden sonra gelelim bu yılbaşı benim yaptığım makyaja. Aslında isterdim ki simli parlak marlak bir şeyler yapayım ama elimde o tür farlar olmadığı için bende olanları değerlendirdim. 
Umarım beğenirsiniz.
Bu arada yüzüme yakıştırdığım makyajı size yaptım. Koyu göz makyajı bana yakışmıyor ama ben yine de size yaptım gibi bir şey olamaz. Önce insan kendi yüzünü benimseyip kendisi için makyaj yapmalı. Örneğin herkes yılbaşı makyajında kırmızı ruj kullanıyor diye bizde mi gidip o rujlardan alalım. Düşünsenize sokağa bir çıkıyoruz herkesin dudaklar kırmızı. Evde rujunu unutmuş arkadaşınınkini kulanmış kızlar ordusu gibi :)))) 
Yaa işte buraya kadar bütün yazdıklarımı okuyabildiysen teşekkür ederim canım okuyucu sen balsın balll :) öpüyorum yanaklarından :)



Evet yeteri kadar kafa şişirme seansından sonra gelelim makyaja. 
Önce gözler. Çünkü makyaj koyu olacak bu sebeple göz altlarına far dökülecek, yüz makyajını önceden yapıp sonra kirletmeye gerek yok :)
Yazılarımda üzerinde link gözüken aslında farklı renkte olan kelimelere tıklarsanız da o ürünle ilgili bilgilere gidebilirsiniz.




İlk olarak 



Daha sonra bu yıl doğum günümde hediye gelen aslında 2013 için hayalini kurup sonunda kavuştuğum, en anlamlı paletlerden biri, elbette The Balm'dan Balm Jovi Paleti.
Elinde olmayanlar kesinlikle Gratisin %50 indirimini bekleyip almalı. Ayrıca marka Türkiye'ye o kadar iyi davranıyor ki, fiyatları üretim yeri olan Amerika'dan daha ucuz.

Bu paletten önce göz kapağımın en uzak kenarlarına bu rengi uyguluyorum.
Ve gözün katlanma çukurundan yukarı taşırmıyorum.

Bordo-Mürdüm bir renk. Tam yeni yıllık.

Daha sonra bu sefer iç kısımlarına bu muhteşem rengi yine taşırmadan uyguluyorum.


Hepsini karıştırmak için bir karıştırma fırçasını alıyorum. Ama önce fırçaya bu rengi alıyorum. Yani Allegro rengini.


Önce gözümün katlanma çukurunu bu renkle beraber önceki koyu renkleri yumuşatarak dağıtıyorum. Daha sonra fırçada bir şey kalmayınca ilk uyguladığım 2 rengin birleştiği noktayı hafif hafif karıştırıyorum. 
Ardından yassı bir far fırçası ile Metal-ica rengini alıp göz pınarlarıma yakın noktalara uyguluyorum. Daha çok Alice Copper renginin üstüne sim ekliyormuş gibi.


Daha sonra Moderato rengini alt kirpik dibimde gözümün en dış noktalarına, Alice Copper renginide iç noktalarına sürüyorum. Aşağıda koyudan vişne rengine geçişi görebilirsiniz.



Gözlerimin üstüne


Bu eyeliner kalemini uyguluyorum ki yakında bir yazısını yazarım.

Alt üst kirpik diplerime de Emily marka siyah kalem uyguluyorum.

Son olarak Maybelline Colossal Volum Express rimelimle kirpikleri uçuruyorum :)





Ardından kaşlarımı NYC kaş kalemimle dolduruyorum.



Geçelim ten makyajına. 
İlk olarak eskiden yaz favorim olan artık kış favorim haline gelen Loreal Lumi Magique fondötenimi tüm yüzüme uyguluyorum. 

Göz altlarımı neredeyse yeni tanışmış olduğum kapatıcım olan Rival De Loop Young kalemiyle kapatıyorum.


Ardından burada bahsettiğim Sephora pudramı uyguladım, tekrar anladım ki ben bu pudraya aşığım, yine bir indirim olursa kesin almak istiyorum. 

Geldim kontür gölge uygulamasına, 


Burada gördüğünüz koyu renkli olan, boyun, şakaklar haricindeki bölgelerime kontür yaptım. Neyle ? Tabi ki son aldığım favorim Flormar Bronz Pudra ile.


Balm Jovi paletin içinde bulunan ki The Balm'ın Mary Lou'sundan kesinlikle farklı olan bu aydınlatıcıyı kaş altı, dudak üstü, göz pınarları, çok hafif olarak burun üstüme uyguladım.


Ve yine paletteki aslında aynı markanın Frat Boy isimli allığını elmacık kemiklerime uyguluyorum. Önceden bu renge alışamamıştım şimdi hastasıyım :)

Son olarakta dudaklarıma, Maybelline pembe kapaklılardan 165 numaralı ruju uyguluyorum. Ve makyaj burada bitiyor.

Deli deli fotoğraf çekilme vakti :)





Son olarak canlarım yakın zoom içerenler hariç, hiç bir yüz fotoğrafıma photoshop uygulamadım. Rötuş dahi yapmadım. Bazılarını sadece kestim. Yakın göz çekimleri gibi olanların ışıklarıyla oynadığım kesindir. Normalde hala çenemde sivilce izlerim var. Ama sonucun kusursuzluğuna ben bayıldım, sanırım kullanılan malzemeler düzgün ve doğru olunca sonuçta böyle oluyor. Ki eğer bu kadar düzgün durmayan bir sonuca ulaşsaydım yinede renkleri oynamadan, kusurlarına dijital makyaj yapmadan size yayınlardım. Yoksa size neden herhangi bir makyaj malzemesini böyle hatasız uyguluyor gibi göstermeye çalışıp yanıltayım.. Değil mi ? :)

Umarım beğenmişsinizdir :) Lütfen bana yorum yazın iyi olmuş, şurası şöyle olabilir miydi ya da benimde bir makyaj yazım var buyur incele diyerek.
Beni bir yazının okunma sayısı değil yorumlarınız mutlu ediyor bunu bilin :)
Sizleri seviyorum.
Sevgiyle hoşçakalın..

13 yorum:

  1. Maşallah diyerek başlayayım ben de yorumua :) Nazar içinde kendini yıldızım düşük vs diye kodlama.Bazı kişiler sen gibi olumsuz enerjiden çok fazla etkileniyor.Bana gelen tüm olumsuz enerjileri sahiplerine geri gönderiyorum diyerek dene bir de.Ben bir ara uyguluyordum ve sanırım işe de yarıyordu.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimm :) Bende bundan bahsedecektim unuttum bakın :) Aslında insan kafasında devamlı gözleri bana değecek diye kurarsa değer değilmi :) bende kafamda kurmuyorum bu yüzden yazıyı yayınladım ama canımdan parçam annem olsun sen koy koy deyince boynum kıldan ince :)

      Sil
  2. Ayy ne güzel olmuşsunnnnnn maşallah :) Bu renkler sana çok ama çok yakışmışş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederimm :) çok mutlu oldum beğenmene :)

      Sil
  3. göz makyajınız çok hoş olmuş, aynı makyajı birde biraz daha koyu, parlaklığı daha az bir rujla (renk farketmez) deneseniz yine çok güzel olacağını düşünüyorum, e birde maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, elimde pek ruj yoktu hep nude ve parlak bir kırmızı :) ama belki 31 aralık gecesi dediğiniz şekilde deneyebilirim teşekkürler :))

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. maşallah ne güzel yakışmış bu makyaj :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim sizler için yaptım :)

      Sil
  6. Maşallah guzelliginize :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederimm :)) o sizin güzel bakışınız

      Sil
  7. Saç rengimiz aynı :)
    Makyaj da çok güzel olmuş,herkes ağır makyaj yapıyordu,seninki de sade olmuş çok da özgün olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öylemi :) benim diplerim gelsede şuanda iyi durmasada olsun :) yorumunuz için teşekkür ederim, yılbaşında büyük planlarım olmadığı için sanırım makyajda çok ağır olmadı :)

      Sil

Bütün olumlu veya olumsuz yorumlarınız için teşekkür ederim. Her birini dikkate alacağıma emin olabilirsiniz. Özel sorularınız için behiye.aylin@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. Öpücükler :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...