4 Ağustos 2013

Çok amaçlı makyaj

Yazıya başlamadan önce, fotoğraflarımı banyoda çektiğim için özür dileyeceğim çünkü evde en iyi ışık bulunan yer banyomuz. Arkada çirkin fayanslar görülebilir bu yüzden beni mazur görün.

Gelelim makyaja. Çok amaçlı olarak adlandırmak istedim, çünkü günlükte kullanılabilir, renklerin daha pigmentlisi sürülüp gecede kullanılabilir.




Kullandığım şeyler bu kadar düzenli :)) 
1- Garnier Pure Active ile gözlerimdeki morlukları ve yüzümdeki kızarıklıkları kapattım. Aydınlık görünmesini istediğim yerlere de sürdüm. Ve birazdan göreceğiniz sephora setimdeki en koyu allıkla yanaklarıma kontür yaptım. Hepsini birbirine karıştırmadım. Yüzüm palyaço gibiyken öbür aşamaya geçtim :)
2- Loreal Lumi Magique ile ıslak fondöten süngerimi aldım, aydınlık yerleri ve sonra kontürlü yerleri bu ürün sayesinde fondötenledim. Böylece kontürde abartılı durmadı.
3- Sephora pudra ile parlaması muhtemel bölgeleri flormar pudra fırçası ile gizledim.
4- Kaşlarımı fırça ile taradım.

Bundan sonraki aşamaları fotoğraftaki numaralarla anlatacağım.


1 nolu ile başladım : Dar far fırçam ile bütün gözüme alt kat olarak bu yeşil az pigmentli farla göz kapağımı boyadım.
2 nolu :  Bu morda az pigmentli yani hemen bu kadar koyu olmuyor. Bende onunla göz kapağımın dibini ve göz kapağı kemiğimi boyunca geçtim.
3 nolu : Sonra günlük olarak düşündüğüm için bana koyu geldi. Ve krem-beyaz arası bu pigmentli farı geniş far fırçamla aldım. Farda bir şey yokmuş gibi karıştırma işlemini yaparcasına renkleri birbirine karıştırdım. Aynı renkle kaş altlarımı ve yanaklarımı aydınlattım.
Bu arada fotoğraflamayı unutmuşum ama basit bir kaşıma uygun farlada kaşlarımı kapatmıştım :)



4 nolu : Allık biraz simli olsada kesinlikle çok abartılı değil. Biraz şeftali ve çok hafif bir pembe. Bende onu kullandım. 
5 nolu : Kahverengi göz kalemi ile eyeliner çektim.



Son olarak rimelim aslında Loreal False Lash Wings, ama ablam yanına almış, bende mecburen dandik bir markada olsa kirpiklerimi harika yapan bu XP marka rimelini kullandım.
Ucu bu şekilde



Gelelim dudaklara
6 nolu : Rengi varla yok arası olan bu ruju kullandım, çünkü sadece gözlerimi vurgulamak istedim.




Son şapşik pozlarımla bu makyajıda bitirdim :) Biraz acamice oldu ama yani bu ilk yazdığım makyaj postu :)
İleride profeşinıl şeylerde yapiciğim inşallah. 
Herkese öpücükler, yorumlarınızı beklemekteyim :)



2 yorum:

  1. ben çok beğendim makyajını.bende böyle doğal görünümlü makyajları seviyorum,sanada çokyakışmış ellerine sağlık :)

    benimde bloguma beklerim :)henüz makyaj fotografı yayınlamadım umarım yakında onlara da başlarım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ileride yine son günlük makyajimin fotograflarini paylasicam :) biraz meşakatli ama umarim sende yaparsin :) hemen ziyaret edicem blogunu ve makyaj postunu bekliyorum :)

      Sil

Bütün olumlu veya olumsuz yorumlarınız için teşekkür ederim. Her birini dikkate alacağıma emin olabilirsiniz. Özel sorularınız için behiye.aylin@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. Öpücükler :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...